A Postamúzeum kiadványai

A Postamúzeum gazdag gyűjteménye a posta, a távírda és távbeszélés (valamint a későbbi rádiózás, televíziózás) történetével kapcsolatos tárgyak, fotók mellett egyebek között egyedülálló könyvgyűjteménnyel is rendelkezik. Ezek közé tartoznak a nem pusztán szaktörténeti szempontból izgalmas telefonkönyvek, melyek egy-egy időszak gazdasági, társadalmi életének egyfajta keresztmetszetét is adják. Haszonnal tanulmányozhatják a családtörténet kutatói is.
A Postai és Távközlési Múzeumi Alapítvány, majd a Hírközlési Múzeumi Alapítvány gondozásában megjelenő Évkönyv 1989 óta jelenik meg. Az alapítványi kiadványok az éves eseményeken kívül a muzeológusok kutatásait, azok eredményét közreadó tanulmányokat is tartalmazzák.
A Posta és Távirda Rendeletek Tára a Kiegyezés évétől, 1867-től a szakterület hivatalos közlönyeként közölte az összes, a postai és távirdai szolgáltatásokkal kapcsolatos rendeleteket, híreket.
Ezekből az egyedülálló kordokumentumokból adunk most közre egy csokorra valót: kiadványunk az 1906-1950 közötti évek budapesti és környéki telefonos név- és szakjegyzékét, az 1867 és 1948 közötti időszak rendeleteinek tárát, valamint az 1989 és 2009 közötti időszakban megjelent 18 évkönyvet tartalmazza.

Tartalom