Az Evangélikus Országos Könyvtár Alapkatalógusa

Evangélikus Országos KönyvtárAz Alapkatalógus szerzői betűrendes katalógus, amely az Evangélikus Országos Könyvtár 2010 előtt beszerzett dokumentumainak adatait tartalmazza. A 2010 után beszerzett dokumentumok a könyvtár elektronikus katalógusában érhetőek el, amelybe folyamatosan bekerülnek a 2010 előtt beszerzett művek címleírásai is.

Technikai információ

A cédulák megtekintéséhez válasszon a bal oldalon található fa-struktúrából. A vastagon szedett betűvel megjelenített címek további al-tartományokat jelképeznek, a bal oldalukon levő nyíllal "nyithatók" ki. A könyv ikonnal jelzett tartományokra kattintva jelenik meg a tartomány tartalma 3D falon. A 3D-fal megjelenítése Flash technológiával történik, használat előtt győződjön meg arról, hogy a Flash bővítmény telepítve és engedélyezve van.

A 3D fal betöltés után a navigálás a cédulák között történhet az egérrel húzásával, illetve a kurzorbillentyűkkel is. Miután kiválasztottunk egy cédulát az egérrel vagy a kurzorbillentyűkkel, kattintsunk duplán, vagy nyomjuk meg az Enter gombot, hogy elindítsuk a diavetítést. Ekkor 5 másodperces késleltetéssel léptet tovább a következő cédulára. A diavetítésből duplaklikkel vagy az Escape billentyű lenyomásával lehet kilépni. Visszalépés után, illetve egy cédula kiválasztása után a cédula-kép jobb oldalán levő menü-gombokkal az alábbi funkciók érhetők el (fentről-lefelé): a kiválasztás megszüntetése (visszalépés); a kép teljes méretben, új lapon történő megjelenítése; illetve a közösségi portálon történő megosztás. A főoldalra való visszalépés a bal felső sarokban található képre kattintva érhető el.